joi, 25 aprilie, 2024

Omul Anului 2022 la Radio România Internaţional

Distribuie:

Publicat:

Radio România Internaţional, postul pentru străinătate al Radio România, a continuat tradiţionala anchetă de opinie printre ascultătorii săi şi utilizatorii de Internet şi reţele sociale pentru a decide care dintre personalităţile prezentului şi-au pus amprenta cel mai mult în 2022, în sens pozitiv, asupra lumii.

"Omul Anului 2022 la RRI" a fost desemnat, detaşat, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Raffaele Ponticelli, din Italia, l-a nominalizat "pentru eroismul demonstrat atât de el cât şi de poporul său, în apărarea împotriva invaziei ruse". Miodrag Ristic, din Serbia, argumenta: "Curajul, înţelepciunea, determinarea sunt caracteristicile unei persoane, iar acesta este preşedintele Ucrainei". "Alegerea mea este preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a fost o inspiraţie pentru poporul său în lupta împotriva invaziei ruse", a scris Christer Brunstrom, din Suedia. Zelenski "şi-a apărat şi condus atât de bine ţara în tristul război împotriva invadatorului rus care devastează pe nedrept Ucraina, un război care, sperăm cu toţii, se va încheia cât mai curând", a argumentat Miguel Ramon Bauset, din Spania. "Personalitate carismatică şi rezilientă, Volodimir Zelenski este simbolul rezistenţei unui popor în faţa invadatorilor, al aspiraţiei la democraţie, la independenţă şi la pace, este simbolul reînnoirii politice", a scris Maguy Roy, din Franţa. "Zelenski îşi conduce ţara fără să se lase intimidat de ceea ce este probabil cea mai dificilă etapă de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial", a scris Carsten Fenske, din Germania.

Au mai fost nominalizaţi poporul ucrainean în ansamblu, comandantul Armatei ucrainene, generalul Valeryi Zaluzhny, voluntarii care ajută persoanele afectate de războiul din Ucraina, jurnaliştii, mai ales cei de la posturile publice, care acoperă corect războiul din Ucraina, jurnalişti din toată lumea care se opun războiului în Ucraina, dar şi poporul iranian, respectiv femeile iraniene care se opun regimului teocratic. Printre liderii propuşi s-au aflat Papa Francisc, Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, dar şi regretata Regină Elisabeta a II-a, preşedintele Chinei, Xi Jinping, preşedintele rus Vladimir Putin, fostul premier italian Mario Draghi, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Au mai fost propuşi "Omul Anului 2022", între alţii, noul copil-minune al înotului mondial David Popovici, starul argentinian Lionel Messi, echipa Argentinei, care a câştigat Campionatul Mondial de fotbal, şi echipa de la NASA pentru lansarea Proiectului "Artemis", care are ca scop revenirea pe lună a astronauţilor. (Eugen Cojocariu)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img