vineri, 29 martie, 2024

Onicomicoza sau ciuperca unghiei piciorului: Leacurile din natura la care poti apela cu incredere pentru a o trata

Distribuie:

Publicat:

Onicomicoza este o infecție fungică a unității unghiei care poate duce la distrofie. Acesta afectează mai frecvent unghiile de la picioare decât cele de la mâini și reprezintă până la 50% din toate afecțiunile unghiilor.

Onicomicoza poate afecta calitatea vieții și poate crește prevalența și severitatea ulcerelor piciorului la pacienții cu diabet zaharat.

Cum se tratează onicomicoza?

Medicamentația cu administrare orală, disponibilă și aprobată pentru tratamentul onicomicozei, include terbinafină și itraconazol, care au demonstrat o eficacitate bună, dar care prezintă contraindicații și sunt asociate cu interacțiuni medicamentoase și riscul de efecte secundare, în special, în ceea ce privește toxicitatea asupra ficatului.

Terapiile orale recomnadate mai frecvent de către medici, sunt itraconazolul (Micogal si Orungal) si fluconazolul (Diflucan). Schema utilizată în tratamentul cu itraconazol (200 mg) este de 2x2cps/zi, 7 zile pe lună, timp de 4-6 luni, iar pentru fluconazol, o doză unică de 150mg pe săptămână timp de 6 luni.

Medicamentația pentru onicomicoză, administrată local, include ciclopirox, efinaconazol și tavaborol, însă acestea au, în general, o eficacitate incompletă în comparație cu terapiile orale, implicând totodată, cure lungi de tratament și posibile efecte secundare locale, cum ar fi eritem sau înroșirea pielii și/sau vezicule, adică punguțe de lichid care se formează între straturile superioare ale pielii, potrivit doc.ro.

De aceea, este indicat să consulți un medic pentru a primi cele mai bune îndrumări cu privire la terapiile antifungice locale eficiente, precum cremele, loțiunile, unguentele, gelurile și lacurile. Aceste tratamente recomandate pentru unghie și zona periunghială afectată folosesc ca excipienți naftifina, clotrimazol, terbinafina, tolnaftat și sunt indicate în formele moderate ale onicomicozei, pe o durată lungă de timp, fără să fie întrerupt.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img