sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Opiniile cercetatorilor referitoare la calitatile cafelei de dimineata

Distribuie:

Publicat:

Cafeaua, o bautura preferata pe mapamond, a fost studiata de-a lungul timpului de numerosi cercetatori,la nivel international. Tema studiului s-a referit la consumul moderat al delicioasei bauturi.

In aceasta privinta, un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii precizeaza ca un consum moderat, de 3-4 cesti de cafea pe zi, influenteaza in mod pozitiv starea de bine: mentala, fizica si sociala.  

Se spunea ca licoarea preferata este ”posibil cancerigena”

Totusi, multa vreme, consumatorii de cafea au trait cu emotii, deoarece despre licoarea preferata se spunea ca este ”posibil cancerigena”. Dar, cu prilejul unei intalniri a reprezentantilor Agentiei Internationale de Cercetare a Cancerului, cafeaua nu mai este clasificata in randul bauturilor ”posibil cancerigene”. Totusi, Agentia respectiva trage un semnal de alarma in privinta bauturilor consumate la temperaturi care depasec 65 de grade Celsius.  

O alta echipa de cercetare internationala a inceput sa studieze temperatura perfecta pe care ar trebui s-o aiba  ceasca de cafea pe care o consumam. Aparent, odata ce licoarea depaseste temperatura de 60 de grade Celsius incep si riscurile acesteia asupra corpului  nostru.

Potrivit noului studiu, pentru persoanele care-si beau cafeaua la o temperatura care depaseste 60 de grade Celsius creste riscul ca acestea sa se imbolnaveasca de cancer esofagian cu pana la 90%.  

Cercetarile referitoare la temperatura lichidelor consumate foarte fierbinti evidentiaza faptul ca acestea pot vatama celulele esofagului, stimuland astfel dezvoltarea cancerului de esofag in viitor.

Totodata, Asociatia Nationala a Cafelei din SUA recomanda  celor care distribuie cafea  sa mentina o temperatura a apei de circa 75 de  grade Celsius.

La Starbucks, temperatura standard a bauturilor calde se situeaza intre 65 si 75 de grade Celsius. In privinta bauturilor consumate copiilor, acestea sunt servite, de obicei, la o temperatura de circa 55 de grade Celsius.

Cercetarile privind calitatile acestei bauturi scot in evidenta faptul ca delicioasa licoare trateaza migrenele, mareste puterea de concentrare si este un bun antioxidant. Totusi, cercetatorii recomanda consumatorilor de cafea sa respecte o conditie esentiala: sa nu depaseasca  200 mg de cafeina pe zi,  adica echivalentul a 2-3 cesti cu cafea.

Ce fel de cafea sa consumam?

Cercetarile pe tema cafelei recomanda pasionatilor de cafea sa aleaga cafeaua impachetata, nu pe cea varsata. Se crede ca din cauza modului de depozitare, cafeaua varsata poate sa contina substante toxice.

Mai mult, aceasta cafea nu este la fel de bine verificata asa cum este cea impachetata si poate sa contina urme de metale nocive, precum cadmiul, posibil cancerigen.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img