News Flash:

Oprescu a castigat un proces in care l-a dat in judecata pe Dan Diaconescu pentru defaimare

17 Martie 2014
1817 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a castigat la Tribunalul Bucuresti daune morale de 300.0000 de lei, intr-un proces in care l-a dat in judecata pe Dan Diaconescu pentru defaimare, acuzandu-l ca timp de doua luni l-a "linsat" pe postul de televiziune OTV.

 In dosarul inregistrat la Sectia Civila a Tribunalului Bucuresti, in decembrie 2011, care are ca obiect "actiune in raspundere delictuala", Sorin Oprescu a cerut daune morale de 500.00 de lei, de la Dan Diaconescu si SC Ocram Televiziune SRL, ulterior societatea fiind scoasa din cauza.

Instanta Tribunalului Bucuresti a decis, in 13 martie 2014, ca Dan Diaconescu sa ii plateasca lui Sorin Oprescu daune morale de 300.000 de lei.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi atacata cu apel atat de Dan Diaconescu, cat si de Sorin Oprescu.

Primarul Sorin Oprescu a declarat luni, pentru MEDIAFAX , ca a sesizat instanta dupa ce Dan Diaconescu l-a linsat pe postul de televiziune si i-a denigrat familia.

"S-a terminat procesul asta dupa trei ani si am recurs la el dupa ce, timp de doua luni de zile, (Dan Diaconescu, n.r.) m-a linsat pe postul de televiziune, impreuna cu o serie intreaga de oameni, denigrandu-mi familia, denigrandu-ma pe mine, fara sa-mi ierte nici macar mortii, vorbesc de mama si de tata, i-au luat pe toti si i-au calcat in picioare", a spus Sorin Oprescu.

Primarul a precizat ca ceea ce s-a intamplat pe parcursul a doua luni de emisiuni de televiziune a fost inadmisibil.

"I-am actionat in instanta pentru calomnie si defaimare, si eu nu vorbesc aici de jurnalistii onesti, care verifica, care intreaba si care au dreptate atunci cand semnaleaza o serie intreaga de distorsiuni. Dar a primi toate aceste insulte, facute cunoscute lumii, este inadmisibil. Si uite ca acest lucru se poate pedepsi si in Romania. Ramane ideea ca am dat la o parte toate mizeriile care s-au spus despre mine, despre familia mea si despre colegii mei cu care lucrez zi de zi aici in Primaria Capitalei. Pentru ca ne-au luat pe toti la rand, in asa fel incat lumea credea ca aici (la Primaria Municipiului Bucuresti, n.r.) este un bordel, nu o institutie publica, si atunci, ca sa nu mai creada nimeni, a trebuit sa fac lucrul acesta", a mai spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, sentinta reprezinta si "un aviz amatorilor", un avertisment pe care il da societatea tuturor celor care "incearca sa practice delatiunea".

"Este si un avertisment, pentru ca, an de an, am peste 200 de plangeri penale despre care nici nu stiu cand sunt depuse si exista posibilitatea de a ajunge si in procese de denunt calomnios cu unii dintre ei. Pana la urma, trebuie sa actionezi, pentru ca nu ai nimic mai scump decat onorabilitatea de a fi om si de a raspunde de ceea ce faci", a mai spus Oprescu.

Consiliul National al Audiovizualului a retras licenta televiziunii OTV pe 22 ianuarie 2013, in conformitate cu legislatia audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi.

OTV a primit amenzi in valoare de 1,17 milioane de lei de la Consiliul National al Audiovizualului, incepand din anul 2009 si pana pe 28 martie 2012, cand televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat in insolventa. Televiziunea nu a facut dovada achitarii lor, fapt pentru care CNA i-a retras licenta.

Mediafax.ro

tribunalului bucuresti dan diaconescu televiziunii otv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1080 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029478 (s)