sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Opt cetateni romani care s-au aflat la bordul navei de croaziera Grand Princess, aflata in carantina in largul coastei californiene

Distribuie:

Publicat:

Opt cetățeni români care s-au aflat la bordul navei de croazieră Grand Princess, aflată în carantină în largul coastei californiene, au revenit în țară cu un zbor pus la dispoziție de autoritățile americane, în coordonarea Delegației UE la Washington, informează Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Mediafax.

La sosirea în țară, cei 8 cetățeni români au fost plasați în carantină într-o locație dedicată din București.

Operațiunea a avit loc la data de 12 martie 2020, cu participarea mai multor state europene și ca urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul Ambasadei României la Washington și al Consulatului General al României la Los Angeles.

De asemenea, MAE precizează că 14 cetățeni români și-au exprimat dorința de a rămâne în continuare la bordul navei Grand Princess.

Consulatul General al României la Los Angeles menține legătura cu cetățenii români care au rămas la bordul navei, fiind pregătit să acorde asistență consulară în limita competențelor legale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img