sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Opt cetateni turci au fost descoperiti la Stanilesti, imediat dupa ce au traversat raul Prut

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi în cooperare cu structurile de frontieră din Republica Moldova au depistat opt cetăţeni turci, şapte adulţi şi un copil, care au traversat râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice, cu intenţia de a ajunge în Germania.

In dimineata zilei de joi, 05 martie 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi acţionând în baza schimbului de informaţii cu structurile de frontieră din Republica Moldova au organizat o acţiune specifică pe linia migraţiei ilegale.

“Astfel, în jurul orei 06.30, colegii noştri au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat ce funcţionează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii Stănileşti, opt persoane – şapte adulţi şi un copil care se deplasau dinspre râul Prut către interiorul ţării şi care nu-şi justificau prezenţa în zona de responsabilitate. : declara Irina Mirica din cadrul S.T.P.F Vaslui

Imediat, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au oprit persoanele în cauză. Cei opt cetățeni străini au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În urma cercetărilor efectuate, în cooperare cu autorităţile de frontieră din  R. Moldova, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele descoperite sunt cetățeni turci, şase bărbaţi și o femeie, cu vârste cuprinse între 22 – 45 de ani, şi un minor, în vârstă de 3 ani.  Aceștia au declarat că au traversat râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice, având intenția de a ajunge în Germania pentru a găsi un loc de muncă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, persoanele vor fi preluate de autorităţile de frontieră din R. Moldova în vederea continuării cercetărilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img