sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Orașul din România cu cele mai multe divorțuri. Aici au loc șapte separări pe zi

Distribuie:

Publicat:

Orașul din România cu cele mai multe divorțuri înregistrează nu mai puțin de șapte separări legale pe zi, potrivit unui studiu publicat de Institutul Național de Statistică în 2021. Creșterea ratei de divorț ar fi provocată de stresul din pandemie, faptul că partenerii au petrecut mai mult timp împreună și au acumulat frustrări și tensiuni peste care nu au mai putut trece.

Orașul din România cu șapte divorțuri pe zi

În 2021, Bucureștiul s-a situat pe primul loc în România la divorțuri. Nu mai puțin de 2.600 de divorțuri au fost pronunțate pe parcursul unui an, ceea ce rezultă în 7 separări pe zi în Capitală. În acelașși interval, cel mai mic număr de divorțuri s-a înregistrat în Covasna (227 divorțuri) și în Vâlcea ( 205 divorțuri).

În 2020 numărul total al divorțurilor scăzuse, dar în pandemie a crescut rata divorțurilor provocate de violența fizică.

Anul trecut, pe lângă locul fruntaș ocupat de București, trei județe din țara noastră au înregistrat peste 1.000 cazuri de divorț. Acestea sunt Constanța, Iași și Prahova. Potrivit studiului INS din 2021, numărul bărbaţilor de peste 50 de ani care au divorţat este semnificativ mai mare decât cel al femeilor: de 1,4 ori la grupa de vârstă 50-54 şi de 1,8 ori la grupele de vârstă 55-59 ani şi 60 ani şi peste.

În 47,0% dintre cazuri, divoorțurile s-au pronunțat din vina ambilor soţi, în 10,2% din cazuri din vina soţului, în 3,5% dintre cazuri din vina soţiei. 39,3% s-au pronunțat din alte cauze.

Motivele principale pe care le dau românii pentru divorț sunt: infidelitate, violență domestică, neglijență familială și neînțelegeri complexe și grave dintre soți.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img