vineri, 29 martie, 2024

Orange a lansat un serviciu de bancar in Coasta de Fildes si vizeaza si alte state africane

Distribuie:

Publicat:

Grupul francez de telecomunicaţii Orange a lansat joi operaţiunile de mobile banking în Coasta de Fildeş, aceasta fiind a treia ţară unde Orange oferă un serviciu de digital banking după Franţa şi Spania, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Directorii Orange au declarat că şi-au propus să atragă 10 milioane de clienţi în Coasta de Fildeş în următorii cinci ani, adăugând că intenţionează să lanseze ofere similare şi în Senegal, Mali şi Burkina Faso în cursul anului următor.

Africa este o piaţă importantă pentru Orange unde una din zece persoane este client al grupului francez. Pe acest continent deja aproximativ 50 de milioane de persoane utilizează serviciul de transfer de bani şi plăţi Orange Money.

Operaţiunile bancare în Coasta de Fildeş se vor concentra pe creditele mici către antreprenori, fermieri şi tineri, cu împrumuturi care încep de la 5.000 de franci CFA (7,6 euro) şi care sunt accesibile instantaneu de pe telefonul mobil. Pentru acest proiect, Orange a încheiat un parteneriat cu grupul bancar vest-african Groupe NSIA.

Directorul general adjunct de la Orange, Paul de Leusse a spus că se aşteaptă la o adoptare rapidă a serviciilor bancare în Coasta de Fildeş, unde milioane de clienţi utilizează deja serviciul de transfer de bani şi plăţi Orange Money.

"Credem că profitabilitatea poate fi atinsă mult mai rapid decât în Franţa", a apreciat Paul de Leusse.

Compania a informat că creştere este puternică în Europa dar această afacere nu este încă profitabilă.

Grupul francez Orange este prezent şi pe piaţa din România, unde, în primul trimestru, a înregistrat o cifră de afaceri de 257,4 milioane de euro, în scădere cu 2,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul vânzărilor moderate de echipamente, scădere mai pronunţată în luna martie. Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.768.700 de clienţi la 31 martie, în creştere cu 1% comparativ cu finalul primului trimestru din 2019.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img