joi, 28 martie, 2024

Orban vorbeste despre o refacere a capacitatea instiutiilor MAI

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Arad, că obiectivul guvernării este de a reface capacitatea instituţiilor din subordinea Ministerului de Interne, el arătând că şi Poliţia "ar trebui să găsească căi, instrumente, în baza reglementărilor legale, pentru a obţine informaţiile necesare".

Prezent într-o conferinţă de presă la PNL Arad, Ludovic Orban a fost întrebat cât de bine mai funcţionează sistemul de culegere de informaţii, în condiţiile în care există voci, între care fostul ministru de interne Traian Igaş, care afirmă că explozia de la Arad este şi consecinţa "decapitării" fostului servciu "Doi şi-un sfert".

"În perioada Guvernării Cioloş, fostul serviciu de informaţii, renumitul 'Doi şi-un sfert', Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, a suferit o modificare (…) Practic s-a restrâns activitatea DGIPI, din motive pe care personal nu le-am înţeles foarte bine, dar Poliţia trebuie să se adapteze. Structura Poliţiei trebuie să fie adaptată în funcţie de cum sunt gândite structurile. De asemenea, trebuie să existe o colaborare interinstituţională şi cu alte entităţi care au capacitatea de a culege informaţii, de a obţine informaţii. Aici trebuie făcută o anchetă foarte serioasă, trebuie analizate toate informaţiile, indiciile, probele, pentru a se putea stabili exact circumstanţele şi vinovaţii", a răspuns liderul PNL.

sursa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img