News Flash:

Ordonanța de la care a pornit scandalul 'taxei pe soare' a intrat în vigoare. Ministrul Energiei: 'USR și AUR au mințit, din nou, cot la cot!'

7 Decembrie 2022
300 Vizualizari | 0 Comentarii
media 166816051616540300

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat marți seara că ordonanța aflată în centrul unei dezbateri în ultimele zile cu privire la taxarea prosumatorilor de energie electrică a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Nu punem nicio taxă! OUG 163 - Ordonanța de urgență (RED - II) a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial”, a scris pe Facebook ministrul Energiei.

Acesta susține că în ordonanță scrie negru pe alb: „Autoritățile administrației publice centrale și ANRE pot aplica taxe și tarife nediscriminatorii și proporționale....”.

„Nu este prevăzută nicio obligativitate! P.S. USR și AUR au mințit, din nou, cot la cot!”, a adăugat Virgil Popescu.

Ministrul a explicat luni că ordonanța care preia directiva europeană în care apare posibilitatea adoptării, în anumite condiții, a unei taxe pentru prosumatori va fi publicată în Monitorul Oficial.

El a precizat că actul normaativ a avut avize din partea tuturor ministerelor implicate, iar aplicarea directivei era o obligație a statului, care risca altfel o procedură de infrigement.

COntinuarea pe stiirpesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0981 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036778 (s)