vineri, 29 martie, 2024

Orele recomandate pentru consumul alimentelor preferate: cand putem manca ciocolata si in ce perioada a zilei rosiile pot deveni periculoase

Distribuie:

Publicat:

Este important ce alimente consumi pentru a-ti asigura nutrientii si vitaminele necesare organismului, insa este vital sa stii in ce perioada a zilei acestea devin benefice sau periculoase. Stim cu totii ca ceea ce mancam are un impact major asupra bunastarii noastre fizice. De asemenea, ora la care mancam conteaza foarte mult. Dupa cum arata studiile, consumul alimentelor in anumite momentul ale zilei va pot ajuta sa obtineti beneficii maxime pentru organism sau dimpotriva, pot deveni periculoase. Pentru a va ajuta sa intelegeti unele dintre cele mai importante reguli cu privirea la sincronizarea in nutritie, site-ul Bright Side face cateva recomandari:

Ciocolata neagra

Daca mancati la micul dejun doua cubulete de ciocolata neagra veti oferi organismului oxidantii de care are nevoie, acest obicei ajutand si la imbunatatirea functiilor inimii. Totusi, nu uita ca un consum mai mare de 25 de grame de ciocolata pe zi iti poate afecta silueta.

Carne

Pranz: carnea este o excelenta sursa de fier, care ofera oxigen celulelor corpului. Consumul acestui aliment reduce oboseala. Cina: acest aliment are nevoie de 5 ore pentru procesul de digestie. Daca alegi sa consumi carne inainte de culcare, pe langa faptul ca sistemul digestiv va avea de suferit, nici somnul nu va fi unul de calitate.

Nuci

Pranz: consumate la pranz, 30 de grame de nuci pot asigura necesarul de Omega 3 organismului. Nucile contin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E si P, peste 20 de aminoacizi, grasimi nesaturate si proteine. Cina: nucile sunt bogate in grasimi si calorii, asa ca nu este indicat sa le incluzi la masa de seara.

Portocale

Gustare: portocalele sunt recomandate daca vrei o gustare sanatoasa. Acest fruct imbunatateste functiile sistemului digestiv, ofera energie organismului si accelereaza metabolismul. Mic-dejun: consumul de portocale pe stomacul gol poate provoca reactii alergice si iritarea stomacului, crescand riscul de a te confrunta cu o gastrita.

Paste

Mic-dejun si pranz: pastele din grau dur sunt bogate in fibre care ajuta la eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, indicele glicemic scazut al pastelor reduce riscul de diabet tip 2. Cina: combinarea carnii cu paste, care sunt bogate in carbohidrati, va poate ingrasa daca sunt consumate in timpul serii. Recomandat ar fi sa alegeti alimente bogate in nutrienti, dar cu putine calorii.

Dovlecei

Cina: dovleceii sunt o buna sursa de fibre, extrem de benefice tractului intestinal. Mic-dejun: dimineata, corpul are un nivel scazut de hidratare. Avand efect diuretic, dovleceii pot contribui la deshidratare.

Rosii

Mic-dejun: servite la micul dejun, rosiile imbunatatesc digestia, regland functiile stomacului si ale pancreasului. Cina: acidul oxalic din rosii au efect negativ asupra procesului de absorbtie a sarii. Asa ca daca alegi sa consumi rosii inainte de culcare, te-ai putea confrunta cu inflamatii la nivelul organismului.

Cartofi

Mic-dejun: consumati in prima parte a zilei, cartofii pot scadea nivelul de colesterol din sange. De asemenea, sunt foarte bogati in minerale. Pranz sau cina: cartofii sunt de pana la trei ori mai bogati in calorii decat orice alta leguma. Asa ca ai grija la cantitatea pe care o consume, mai ales daca alegi sa mananci cartofi la pranz sau cina.

Banane

Mic-dejun: bananele sunt foarte bogate in fibre, reusind sa imbunatateasca digestia. Cina: consumul de banane in timpul serii poate perturba procesul digestiv, inhiband secretia sucului gastric.

Mere

Mic-dejun: pectina, substanta care se gaseste in coaja merelor, ajuta la curatarea intestinelor, eliminand substantele cancerigene. Cina: merele cresc nivelul acidului din stomac, oferindu-va o stare de disconfort. In plus, pectina este greu de digerat pe timpul noptii.

Zahar

Mic-dejun: zaharul este mult mai usor de digerat daca este consumat in prima parte a zilei. Cina: dulciurile irita tractul digestiv. Pe de alta parte, energia pe care o ofera nu iti va permite sa te bucuri de un somn linistit. Ca sa nu mai amintim de surplusul de grasime pe care il poate provoca.

Orez

Mic-dejun: bogat in carbohidrati, orezul iti va mentine nivelul de energie ridicat intreaga zi. Cina: consumat in timpul serii, orezul este un inamic al siluetei.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img