News Flash:

Orezul poate deveni dăunător dacă e gătit în acest fel: Cum te poți otrăvi cu arsenic

15 Iulie 2021
598 Vizualizari | 0 Comentarii
orez 990x645

Un experiment recent a scos la iveală că fierberea orezului într-o oală, până când se evaporă apa, ne poate expune la otrăvirea cu arsenic. Arsenicul contaminează orezul din cauza toxinelor și pesticidelor folosite la cultivare.

Andy Meharg, profesor de biologie la Queens University Belfast, a testat câteva metode de gătit pentru a vedea cum se modifică nivelul de arsenic.

Pentru prima metodă, prof. Meharg a folosit două cești de apă la o ceașcă de orez, iar apa a fost lăsată să se evapore, o metodă folosită des. Expertul a descoperit că acest mod de pregătire duce la eliminarea celei mai mari cantități de arsenic.

Altă metodă testată a fost folosirea a cinci cești de apă la o ceașcă de orez, iar apa rămasă în plus a fost aruncată, nu lăsată să se evapore, ca în primul experiment. Aceasta a scăzut cantitatea de arsenic la jumătate, față de prima metodă, potrivit doctorulzilei.ro.

A treia modalitate de gătit a fost să lase orezul la înmuiat peste noapte, înainte de a fi preparat, iar nivelul de arsenic a scăzut cu 80%, spre deosebire de prima metodă.

Concluzia: înmuierea orezului înainte de preparare și fierberea într-o cantitate mare de apă (cinci cești de apă la o ceașcă de orez) pare să fie cea mai sigură și sănătoasă modalitate de gătit.

Continuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1036 (s) | 23 queries | Mysql time :0.047144 (s)