vineri, 26 aprilie, 2024

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti

Distribuie:

Publicat:

Sambata, 15 ianuarie, OSB Bucureşti a mers la Cimitirul Bellu din Bucureşti pentru a aduce un omagiu poetului Mihai Eminescu, cu ocazia împliniri a 172 ani de la naşterea geniului. Studenţii au ascultat slujba de pomenire, au depus flori, iar mai apoi s-au îndreptat către bustul marelui poet din Parcul Ateneului unde au fredonat cântece la chitară pentru a-şi aminti de creaţia sa.

De asemenea, câţiva membri din Chişinău şi din Bălţi au realizat acelaşi lucru, fiindu-le alături in această zi importantă pentru neamul nostru chiar şi de la depărtare.

În perioada 14-16 ianuarie Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti au lansat campania "Cu dor de Eminescu" pentru a susţine şi promova creaţia geniului, astfel încât să nu se dea uitării. OSB Bucureşti va desfăşura mai multe activităţi, atât online, cât şi offline. Vor oferi premii celor mai buni şi mai creativi, vor pune la dispoziţie informaţii noi şi vor încerca să păstreze amintirea lui Eminescu veşnic vie.

Studenţii organizează în prima fază a campaniei un Quest cu premii, special pentru cei mai activi. Quest-ul este alcătuit din 10 întrebări ce vor include necesitatea cunoaşterii personalităţii şi a operei eminesciene, au şi rubrica "Continuă poezia lui Eminescu" unde participanţii vor trebui să compună a patra strofă din "Luceafărul" după propria imaginaţie. Pe 17 ianuarie se vor alege 3 căştigători ce vor fi premiaţi.

Premiul 1: 2 bilete la "Spărgătorul de nuci" la Opera Naţională + un vin + cartea: "Homo Deus. Scurta istorie a viitorului" de Yuval Noah Harari.

Premiul 2: 4 bilete la Opera Naţională (2 bilete la "Samson şi Dalia" şi 2 bilete la "Otello" )+ un vin.

Premiul 3: 2 bilete la Teatru Mic, spectacolul "Angajat la doi patroni" + cartea: "Inteligenţa emoţională" de Daniel Goleman.

Premiile vor fi oferite de către partenerii generali: Diverta; Teatrul Mic; Opera Naţională Bucureşti şi Dulcinella România.

*** Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti este o organizaţie neguvernamentală, non-profit şi neafiliată politic, fondată în anul 2005 ca grup de iniţiativă. Studenţii şi elevii basarabeni din Bucureşti s-au solidarizat într-o forma organizată pentru a activa mai eficient.

De-a lungul anilor, OSB Bucureşti a organizat numeroase evenimente culturale, educaţionale şi civice. Scopul acestora este de a educa studenţii şi elevii basarabeni în spiritul unităţii naţionale şi promovarea în rândurile lor a ideilor proeuropene.

Misiunea noastră este promovarea drepturilor tinerilor studenţi basarabeni care se află la studii în România şi educarea lor în spirit naţional, democratic şi pro-european.

Craciun Doina
Vicepreşedinte Relaţii Publice

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img