vineri, 26 aprilie, 2024

OSCE da un semnal Guvernului Romaniei: A REFUZAT sa invite reprezentantii sai la o dezbatere despre infractiuni si discursuri ale urii anti-crestine

Distribuie:

Publicat:

Doi specialiști români în materie de libertate religioasă, Dr. Cătălin Raiu și Arhid. Dr. Ionuț Mavrichi, au fost selectați de către Biroul OSCE pentru instituții democratice și drepturile omului pentru a participa la un program de training privitor la infracțiuni și discursuri ale urii anti-creștine numit „Understanding and Addressing Anti-Christian Hate Crime: Training for Civil Society Organizations”.

De remarcat că OSCE nu a invitat niciun reprezentant al Guvernului României, deși are în componența sa Secretariatul de Stat pentru Culte, condus de secretarul de stat Victor Opaschi.

Intoleranța cu privire la creștini este o preocupare constantă a statelor din regiunea OSCE, state care au aderat la convenții și tratate internaționale privitoare la libertatea religioasă.

Trainingul și-a propus prezentarea și implementarea modalități de identificare, monitorizare, investigare și condamnare a infracțiunilor legate de ura anti-religioasă.

A fost luată în discuție și construirea de coaliții care să depună eforturile necesare pentru încetarea abuzurilor referitoare la creștini. Bisericile, comunitățile creștine și creștinii ca indivizi sunt încurajați să denunțe abuzurile la adresa libertății religioase.

Au fost analizate măsurile disproporționate luate de guverne împotriva libertății religioase în statele membre OSCE și analizate eforturile statelor membre, în special ale celor membre UE, de a dezvolta politici publice care să prevină gesturile și atitudinile anti-creștine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img