joi, 28 martie, 2024

Osteoartrita: 4 alimente care nu trebuie consumate

Distribuie:

Publicat:

Alimente rele in caz de osteoartrita. Osteoartrita confera articulatiilor durere datorita uzurii cartilajelor si este adesea legata de imbatranire si lipsa de activitate fizica. Această degenerare la genunchi, șolduri sau mâini poate cauza, prin urmare, rigiditate, umflare și pierderea mobilității. Din păcate, nu există o dietă minune împotriva acestui tip de reumatism. De multe ori medicii sunt de acord cu privire la importanța supravegherii greutății și a evitării supraponderalii, deoarece acest lucru pune presiune asupra articulațiilor. Cu toate acestea, mâncarea poate avea și alte efecte perverse, cum ar fi amplificarea inflamației! Iată câteva alimente pe care trebuie să le limitați dacă aveți osteoartrită.

1) Bauturi care cresc inflamația

Băuturile alcoolice cresc inflamația în organism. Așadar, de la prima sau a doua băutură de alcool, puteți experimenta o agravare a durerii de artrită. Prin creșterea nivelului de acid uric din sânge, promovând astfel uzura la nivelul articulației, berea ar fi cea mai inadmisibilă băutură. În plus, există multe ingrediente care pot favoriza nflamația. Așadar, este mai bine să reduceți cât mai mult consumul de alcool si bauturi acidulate si dulci! În plus, acestea nu sunt băuturi care ajută la păstrarea siluetei. Cu toate acestea, greutatea are o influență directă asupra sănătății articulațiilor.

2) Alimente rele in caz de osteoartrita. Carne, alimente de care sa aveți grijă în osteoartrită

Numeroase studii au stabilit o legătură clară între dieta vegetariană și reducerea reacțiilor inflamatorii la pacienții care suferă de artrită reumatoidă. Acest lucru se datorează mai multor factori. În primul rând, rețineți că carnea si alimentele procesate au un conținut mare de grăsimi saturate și sare. Carnea roșie este foarte acidifiantă datorită grăsimilor saturate, bogăției în omega-6, fierului. Mai mult decât atât, deșeurile lor lipofile împiedică sinteza corectă de omega-3 de către organism. Carnea albă este mai puțin grasă, dar digestia lor provoacă eliberarea de acizi inflamatori. Astfel, este mai bine să mâncați mai puținea carne, în special roșie, pentru a păstra sanatatea organismului. Pentru a contrabalansa, luați în considerare leguminoasele și alte surse de proteine ​​vegetale.

Bine de știut: Deși niciun studiu nu a arătat efectele inflamatorii ale laptelui, multe persoane cu artroză au cunoscut o reducere a simptomelor lor atunci când încetează să bea lapte animal. Nu ezitați să faceți testul timp de o lună!

3) Alimente rele in caz de osteoartrita. Zahăr în cantități mari

Zahărul sub toate formele sale și, în special, zahărul rafinat ar trebui să fie limitat pe cât posibil. Când nivelul glicemiei crește, se produce insulină. Cu toate acestea, acest hormon declanșează producerea de substanțe inflamatorii care afectează osteoartrita. Așadar, în caz de osteoartrită, aveți grijă la toate alimentele foarte dulci sau cu un indice glicemic foarte mare (cartofi la cuptor, orez cu preparare rapidă, pâine albă etc.). În plus, multe dulciuri conțin și multă grăsime saturată.

6) Nu toate uleiurile sunt bune pentru tine

Uleiurile rafinate sunt, în general, mai puțin recomandate decât uleiurile virgine brute care nu au fost tratate termic. De asemenea, acordați atenție raportului omega-3 (antiinflamator) / omega-6 (pro-inflamator). Dacă un ulei conține mai mulți acizi grași omega-6 decât acizii grași omega-3, nu va funcționa pentru tine. Este cazul, de exemplu, uleiului de floarea soarelui, porumb, soia și șofran. Pe de altă parte, puteți alterna cu ușurință între uleiuri de avocado, nuci, ficat de cod și semințe de in.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img