vineri, 29 martie, 2024

Pîrcălabu (FRL) – Am obţinut cele mai bune rezultate la o ediţie a Campionatelor Europene după Revoluţie

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că medaliile obţinute la CE din Rusia, una de aur, una de argint şi trei de bronz, reprezintă cea mai mare performanţă a României la o ediţie a Campionatelor Europene după Revoluţia din 1989.

"A fost un concurs deosebit cu rezultate excelente pentru noi. Practic este cel mai bun rezultat al României după Revoluţie la o ediţie a Campionatelor Europene. Eu sunt mai rezervat în ceea ce priveşte pronosticurile, pentru că este o concurenţă drastică la Europene, dar ştiam că avem în lot sportivi care pot obţine rezultate remarcabile. Şi aşa s-a şi întâmplat", a spus Pîrcălabu.

"Mihai Mihuţ a demonstrat încă o dată forma în care se află şi a luat aurul şi la Europene. El nu a pierdut în nicio competiţie la care a participat anul acesta. Mă bucur foarte mult pentru el, mai ales că la sfârşitul săptămânii se însoară. Şi-a făcut un frumos cadou de nuntă cu acest titlu european", a adăugat preşedintele.

Surpriza din delegaţia României a reprezentat-o Alexandra Anghel, medaliată cu bronz la 72 kg. "Ea este surpriza plăcută a lotului nostru. E o sportivă tânără, se află în primul său an la senioare şi a demonstrat că are valoare prin această medalie", a menţionat Pîrcălabu.

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte a primit la final steagul oficial al competiţiei care în 2019 va fi găzduită de Bucureşti. "Am primit steagul competiţiei, e o mare plăcere pentru noi să fim gazdele Campionatelor Europene anul viitor. Pentru prima oară după 40 de ani România va organiza o ediţie a Europenelor. Sunt sigur că ne vom ridica la nivelul aşteptărilor. Faptul că anul acesta am câştigat 5 medalii, iar în 2019 vom concura acasă nu creează o presiune suplimentară pentru sportivii noştri. Cu siguranţă vor da totul pentru a obţine maximum în faţa propriilor spectatori", a precizat Pîrcălabu.

România a încheiat cu un bilanţ de cinci medalii Campionatele Europene de la Kaspiisk: greco romane – aur – Mihai Mihuţ (cat. 63 kg), bronz – Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg); lupte libere – bronz – Ivan Guidea (cat. 61 kg); lupte feminin – argint – Alina Vuc (cat. 50 kg), bronz – Alexandra Nicoleta Anghel (cat. 72 kg).
AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img