joi, 28 martie, 2024

PĂRINTELE FRANCISC DOBOȘ: “CONTEAZĂ CUM NOI RĂMÂNEM VII, ÎNTR-O LUME MOARTĂ DE FRICĂ”

Distribuie:

Publicat:

Credința e în fiecare dintre noi, iar pandemia de coronavirus nu pune credința și rațiunea un opoziție. În Duminica Paștelui catolic, părintele Francisc Doboș a vorbit cu Sebastian Zachmann despre vremurile credinței. “Nu contează de unde a venit pandemia, contează cum reacționăm noi. Contează cum noi rămânem vii, într-o lume moartă de frică. Această pandemie l-a luat inclusiv pe tatăl meu. Strigăm “Jos pandemia!” Cum să o dăm jos? Cipul este frică. Tuturor ne este frică! Nici mie nu-mi place masca, nu-mi plac restricțiile, dar în același timp, folosind mintea și rațiunea, ne dăm seama că nu putem exagera”, spune părintele Doboș.

La Prima TV, la “Insider politic”, preotul Doboș a povestit deschis despre vaccinare și relația dintre politica si…Dumnezeu.  “Abia aștept să mă vaccinez. Credința și rațiunea nu sunt una împotriva celeilalte. Un om credincios reușește să dăruiască și să recunoască științei meritele ei, fără să facă din știință un alt idol. Biserica este chemată nu să facă politică, ci să formeze mireni, oameni laici care să se implice. Dacă laicii noștri nu fac politică, atunci încape pe mâna cui? Și ne mai mirăm că avem o astfel de politică astăzi? Politica fără Dumnezeu nu este altceva decât un troc. Mimam interesul public, când de fapt ne interesează doar interesele de grup.”

Provocat de jurnalist, preotul Francis Doboș a vorbit despre revolta celor ieșiți în ștrada, dar și despre cum sa urmam calea lui Dumnezeu. “Putem să facem dreptate în această lume cu forță, cu violență, cu razvratirea, dar nu este calea lui Dumnezeu. Dumnezeu nu ne învață și nu ne îndeamnă să fim blegi, să fim neimplicați, moi, ci să fim fermi.”

În zi de mare sărbătoare, de Sfintele Pasti celebrate de catolicii din întreaga lume, părintele Francis Doboș a vorbit deschis despre locul de unde vine credinta fiecaruia. “Învierea lui Hristos din morți nu este ceva de povestit, este ceva de trăit. Trăiesc Învierea doar aprinzând o lumânare? Dacă nu îmi aprinde o flacăra interioară, rămâne doar un gest mecanic. La Dumnezeu nu ajungem prin fibră optică”. i-a marturisit preotul lui Sebastian Zachmann, la Prima TV.

Hristos a înviat!

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img