vineri, 29 martie, 2024

Părintele Neculai Hălăngescu a trecut la cele veșnice

Distribuie:

Publicat:

Părintele Neculai Hălăngescu a fost, vreme de aproape 40 de ani, preot în parohiile Grumezoaia și Arsura, protopopiatul Huși. Din anul 2019, s-a transferat, la cerere, în Parohia Călinești, Protopopiatul Câmpina, din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Părintele Neculai Hălăngescu s-a născut în data de 5 decembrie 1958, în municipiul Roman, județul Neamț. Absolvent al Seminarului Teologic Neamț și al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, a fost hirotonit preot, în anul 1979, pe seama Parohiei Grumezoaia. Din anul 1992 a fost paroh al Parohiei Arsura, iar din 2019 paroh al Parohiei Călinești, Arhiepiscopia Bucureștilor.

Părintele Neculai  și-a împletit existența sa cu cea a credincioșilor încredințați spre păstorire, împărtășind împreună bucurii și tristeți, realizări sau neîmpliniri, ca într-o adevărată familie duhovnicească. Era așezat deplin în matca slujirii preoțești, nutrind o dragoste nedisimulată față de enoriașii săi, prietenos, mobilizator și deschis față de semeni.

În aceste momente de despărțire vremelnică, Ierarhul Hușilor a transmis mesajul său de condoleanțe familiei părintelui Neculai, precum și aprecierea sa pentru tot efortul depus în slujirea Bisericii.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu drepții!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img