vineri, 29 martie, 2024

P.T.F. ALBITA: Modalitati de ascundere a tigarilor de contrabanda

Distribuie:

Publicat:

In Punctul de Trecere a Frontierei Albita, echipa comuna de control a descoperit peste 23.000 de tigari de provenienta R. Moldova pe care doi barbati incercau sa le introduca in tara, sustragandu-le de la controlul de frontiera.

*In ziua de 5 iunie, in jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita/ judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, conducand un ansamblu de vehicule format din autocamion si remorca, ambele inmatriculate in R. Moldova, cetateanul din R. Moldova Sergiu P., in varsta de 30 de ani.

*Cateva ore mai tarziu, in acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, conducand un ansamblu de vehicule format din autocamion si semiremorca, ambele inmatriculate in R. Moldova, cetateanul roman Oleg V., in varsta de 39 de ani.
In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra vehiculelor, ocazie cu care, echipa comuna de control formata  din lucratori vamali si politisti de frontiera a descoperit, ascunse pe trapa de aerisire situata deasupra cabinei primului autocamion si lipite cu banda adeziva de sasiul celei de-a doua semiremorci, 23.200 tigarete, de diferite marci, cu timbru de acciza R.Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor in valoare totala de 5.220 lei, indisponibilizarea vehiculelor pana la plata amenzilor si sanctionarea contraventionala a celor doua persoane cu amenda in valoare totala de 16.000 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img