vineri, 29 martie, 2024

P.T.F. Sculeni : Carte de identitate falsă, descoperită de polițiștii de frontieră

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui cetățean din R. Moldova, asupra căruia a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităților române falsă.

În data de 10 decembrie , în jurul orei 20.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, ca pasager într-un microbuz înmatriculat în Lituania, un cetăţean moldovean, în vârstă de 24 de ani.

"Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la faptul că tânărul ar deţine documente false, a fost efectuat un control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperită în portofelul persoanei o carte de identitate, având însemnele autorităţilor române. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. " declara comisar-şef de politie LAZĂR DENIS – purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că are documentul de la un potenţial angajator, care i-a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră în vederea obţinerii unui loc de muncă.  

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img