marți, 23 aprilie, 2024

Pătrunjelul, OBLIGATORIU în alimentaţie: Sursă inegalabilă de minerale, cu beneficii-surpriză pentru sănătate

Distribuie:

Publicat:

In bucataria romaneasca, patrunjelul si-a facut loc de sute de ani, fiind folosite in special frunzele acestuia. Planta nu a fost departe nici de laboratoarele medicilor sau batranelor care preparau remedii naturiste si este folosita, cu ambele destinatii, si astazi.

Patrunjelul este bogat in proteine, vitamina C, betacaroten, uleiuri esentiale active, flavonoide, fier, calciu, fosfor, mangan, sulf, inositol si vitamina K.

Ce beneficii are consumul de patrunjel

Patrunjelul elimina toxinele din organism

Complexul de vitamine, minerale si antioxidanti din patrunjel actioneaza precum o armata puternica impotriva toxinelor si substantelor nocive care patrund in organism. Intareste sistemul imunitar si, prin urmare, este pretios pe durata tratamentelor impotriva infectiilor cu virusuri, bacterii sau fungi, scrie doc.ro.

Patrunjelul are si un efect diuretic, favorizand eliminarea apei din organism si curatarea rinichilor.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img