marți, 19 martie, 2024

Paşaport turcesc falsificat pentru a intra ilegal în România

Distribuie:

Publicat:

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi – feroviar au depistat un cetăţean turc care intenţiona să intre ilegal în România, folosind un paşaport biometric special turcesc falsificat.

În data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 00.05, s-a prezentat Punctul de Trecere a Frontierei Iaşi feroviar s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca pasager în trenul accelerat, care circulă pe relaţia Chişinău- Bucureşti,  un cetăţen turc, în vârstă de 21 ani.

Existând suspiciuni cu privire la paşaportul biometric special prezentat la control, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, constatând astfel că documentul nu îndeplineşte condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind falsificat prin înlocuirea coperţii exterioare.

În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că documentul descoperit nu este unul autentic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material  în înscrisuri oficial, uz de fals şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img