vineri, 26 aprilie, 2024

Pachetul Guvernului pentru firmele lovite de pandemie: acces la capital de lucru cu dobanda zero, fara comisioane, in valoare de maxim 10 miliarde lei

Distribuie:

Publicat:

Executivul intenţionează să acorde IMM-urilor garanţii pentru a avea acces la capital de lucru cu dobândă zero, în valoare de maximum 10 milioane lei, impactul pozitiv în economie fiind estimat la circa 70 miliarde lei, a scris, duminică seara, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, scrie Agerpres.

"O mică parte din pachetul substanţial de susţinere a economiei. Suntem gata să oferim garanţii pentru ca IMM-urile să aibă acces la capital de lucru cu dobândă zero, fără alte comisioane, cu perioada de graţie extinsă, în valoare de până la 10 miliarde lei. Impactul pozitiv în economie (este) estimat la aproximativ 70 miliarde lei", a scris Cîţu pe pagina de socializare.

Acesta declarase sâmbătă că economia României va avea nevoie, dacă ultimele estimări privind creşterea economică în Uniunea Europeană se adeveresc, de un pachet substanţial de resurse financiare, de cel puţin 1% din PIB.

Premierul Ludovic Orban a declarat la rândul său, duminică, într-o conferință de presă, că Executivul este pregătit să adopte măsuri pentru susținerea companiilor afetate de pandemie, nominalizând domenii precum transporturile, cele de marfă, restaurante.

"Am constituit un grup de lucru care să analizeze impactul economic și să pregătească măsuri care să susțină toate domeniile economice. Este clar că în transporturi, rutier, de marfă, în domeniul ospitalității- cafenele, restaurante, ca și în alte domenii, impactul este foarte mare și Guvernul este pregătit, printr-o consultare amplă cu patronate și indicate, să adopte măsuri rapide pentru companiile din domeniile afectate și a angajaților care riscă să aibă de suferit", a declarat Ludovic Orban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img