vineri, 29 martie, 2024

Pagube RECORD in urma celui mai are incendiu din istoria SUA: 100 de morti si pierderi de 24 de miliarde de dolari

Distribuie:

Publicat:

Incendiile de vegetaţie care au devastat California în 2018 au provocat pagube mai mari decât orice alt incendiu cunoscut, potrivit unei analize realizate de cercetători din domeniul climei de la o companie de reasigurare germană, informează marţi dpa, potrivit Agerpres.

Pierderile economice totale s-au ridicat la 24 de miliarde de dolari, potrivit companiei Munich Re, mult mai mari în comparaţie cu pagubele obişnuite provocate de incendii.

"Aceste incendii au stabilit un nou record în ceea ce priveşte pagubele şi, de asemenea, cu aproape 100 decese, au stabilit un trist cost în vieţi omeneşti", a declarat pentru dpa Ersnst Rauch, conducătorul departamentului de cercetări în domeniul climei a celei mai mari companii de reasigurare din lume.

California a mai fost afectată de pagube record provocate de incendii în 2017, a adăugat acesta.

Echipa de cercetători, care şi-a publicat marţi concluziile, a spus că incendiile sunt un indicator al schimbărilor climatice.

"Unul dintre motivele pentru care pagubele se ridică la costuri atât de mari este că numărul locuitorilor din regiunea muntoasă a Californiei continuă să crească", a spus Rauch.

"Nu este singura explicaţie, au loc, de asemenea, şi fenomene meteo extreme".

California este una dintre regiunile care s-a încălzit într-un ritm accelerat în ultimele decenii, a mai spus acesta.

"Nu numărul de incendii este important, ci faptul că suprafaţa regiunii afectate creşte. Arde o suprafaţă mai mare mult mai rapid".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img