miercuri, 24 aprilie, 2024

Pakistanul, in imposibilitatea de a-si inchide orasele, in ciuda inmultirii cazurilor de imbolnavire cu coronavirus

Distribuie:

Publicat:

Pakistanul, ţară săracă şi cu un sistem de sănătate cu probleme, refuză să îşi închidă oraşele, deşi cazurile de infectare cu noul coronavirus s-au înmulţit în ultimele zile, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Situaţia nu este la fel ca cea din SUA sau din Europa", a spus marţi seară premierul Imran Khan într-un discurs televizat.

În timp ce ţări precum Italia, Spania şi Franţa le-au impus cetăţenilor să rămână în casă pentru a limita răspândirea bolii COVID-19, un sfert dintre pakistanezi "trăiesc în sărăcie extremă", a afirmat el.

"Dacă închidem oraşele, pe de o parte îi salvăm pe locuitorii lor de coronavirus, dar pe de altă parte ei vor muri de foame", a spus şeful guvernului, adăugând că a fost luată în considerare o astfel de măsură, dar apoi a fost respinsă.

În contextul în care politicile de "distanţare socială", adică a-i izola pe oameni unii de alţii, par singurele eficiente pentru a limita răspândirea pandemiei, Pakistanul, ţară care avea 207 milioane de locuitori în 2017, şi-a închis stadioanele şi unităţile de învăţământ.

Însă teama de o contaminare în masă este mare într-o ţară care se învecinează cu China, unde a apărut COVID-19, şi cu Iranul, care a transmis marţi că a înregistrat 1.192 de morţi şi peste 17.000 de persoane îmbolnăvite.

Miercuri, Pakistanul a înregistrat primele sale două decese cauzate de noul coronavirus, dintr-un total de 241 de cazuri de îmbolnăvire. Numărul contaminărilor a crescut de aproape opt ori în patru zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img