News Flash:

Pană sexuală. Ce e de făcut?

21 Septembrie 2021
248 Vizualizari | 0 Comentarii
2 4

Sexul nu este totul într-o relaţie, e adevărat. Dar e foarte important şi, dacă nu merge cum trebuie, relaţia de cuplu are de suferit.

Vechea zicală potrivit căreia problemele se rezolvă în pat este cât se poate de adevărată: multe dintre micile dispute zilnice se uită sau se rezolvă de la sine cu o partidă reuşită de sex. Multe cupluri în care persistă o relaţie conflictuală au probleme legate de viaţa sexuală.

Cel mai dificil este când problemele vin din partea bărbatului, deoarece el tinde să nu discute despre acest subiect. Problemele cu care se confruntă bărbaţii sunt disfuncţiile erectile, iar femeile pot suferi de lipsa orgasmului (anorgasmie) şi dorinţa sexuală scăzută îi poate afecta pe ambii parteneri.

Bărbaţii şi problemele lor

Peste 40% dintre bărbaţii trecuţi de 40 de ani au disfuncţii erectile, dar o mare parte dintre ele se pot trata. Nu trebuie să intri în panică şi să apelezi la stimulente sexuale. Vezi întâi care este cauza. Anumite boli sau medicamente afectează activitatea sexuală.

Anxietatea, stările depresive, relaţiile conflictuale cu partenera, venirea pe lume a unui copil pot provoca o inhibiţie de moment. Nu dramatiza, fă o pauză de sex şi încearcă să elimini factorii externi care au generat problema.

Terapia de cuplu te va ajuta să-ţi faci ordine în viaţă şi să elimini stresul. Unele probleme nu se pot rezolva decât cu tratament chirurgical sau medicamentos. Se zice că mica pastilă albastră, Viagra, face minuni şi salvează multe căsnicii. Dar înainte de a începe orice tratament, informează-ţi medicul despre medicamentele pe care le iei şi despre afecţiunile tale.

Cât de puţin înseamnă… puţin?

Libidoul (dorinţa sexuală) nu este constant, el variază în funcţie de oboseală, starea psihică, starea de sănătate ori de întâmplările zilnice. Nu toţi oamenii au aceeaşi dorinţă sexuală.

Unora li se pare suficient să facă sex o dată pe lună, altora săptămânal, în vreme ce alţii ar face zilnic. Nu se poate măsura cât de des este normal şi cât nu. Important este ca ambii parteneri să aibă acelaşi libido, pentru că altfel apar probleme care se rezolvă prin consiliere de specialitate.

COntinuarea pe clicksanatate.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045916 (s)