joi, 18 aprilie, 2024

Panica la PNL : strigate, tipete si injuraturi

Distribuie:

Publicat:

Campania electorala a PNL  merge  prost. O stiu  si liderii de la centru, o stiu si cei  din teritoriu. Toti s-au culcat pe o  ureche, sperand  in miracolul numit Dacian Ciolos si in  umbrela  oferita de  cota, inca ridicata, a presedintelui Klaus Iohannis. A  fost nevoie ca  primarii, speriati de intorsatura  negativa a evenimentelor si de lipsa de  apetit a electoratului pentru mesajele pro-Ciolos, sa faca apel la  liderul tras pe linie  moarta  pentru ca acesta sa-si scuture zdravan colegii de partid ca sa-i trezeasca din amortire.

Vasile Blaga, caci  despre el este  vorba, s-a reactivat. Si nu  oricum. Strigate,  tipete  si injuraturi  s-au  putut auzi ieri la audioconferinta ad-hoc convocata  de catre  fostul co-presedintelui PNL.  De cealalta parte a microfoanelor si receptoarelor  din sediile de partid,  liderii de organizatii judetene, spasiti, suprinsi si speriati, unii infuriati de  tonul taios folosit de Blaga in sedinta la adresa lor, dar si a conducerii centrale de partid, in frunte cu Alina  Gorghiu, au  asistat stupefiati la reprosurile fostului lor sef de partid.

“Ne-a  scos la tabla ca pe niste copii mici.  Eu  am avertizat de saptamani bune  ca noua strategie nu prinde la oameni, dar a fost careva  dornic sa ma asculte  la Bucuresti? Nu! Iar acum  vine Blaga sa dea  cu noi de pamant, dupa ce nu s-a implicat mai deloc in campanie”, ne-a explicat  un lider  de filiala, natura  discutiilor purtate ieri.

Conform surselor citate,  Blaga le-a reprosat liderilor de filiale modul defectuos  in care se face campanie in judete, lipsa evenimentelor electorale, faptul ca nu-si pun  la treaba  proprii candidati sa bata judetele in lung  si lat si ca mai toata lumea  se  bazeaza pe actiunile si masurile cu caracter  social ale Guvernului Ciolos. Cuvinte grele  a avut Buldogul si la adresa conducerii centrale, care a  mizat prea mult pe cartea  Ciolos si mai putin pe propriile resurse, dar si la adresa consultantilor de campanie, precum Felix Tataru, facut responsabil pentru modul in care s-a elaborat  strategia de comunicare prin bannere  si pliante.

“Ne-a acuzat  ca nu existam, ca asta nu e campanie, ce ne batem joc si noi si candidati. Ne-a cerut sa ne delimitam  de  imaginea lui Dacian Ciolos pentru ca nu  am stiut sa o explotam inteligent in campanie, sa nu-i mai folosim  imaginea in afise, pentru  ca nu  da randamentul scontat si sa ne folosim mai mult resursele  interne, activistii si primarii partidului, plus sa  punem candidatii la treaba. Altfel, nu mai stam  prea mult in functii”, ne-a relatat  un alt lider de filiala judeteana modul in care Blaga si-a “impulsionat” colegii de partid.

Trezirea  din letargie a fostului lider PNL vine  dupa ce  mai multi primari  din aripa  fostului PDl  s-au deplasat in acest weekend la sediul central  din Modrogan  pentru a  i se plange de modul defectuos in care Alina  Gorghiu si Gheorghe Falca, coordonatorul de campanie,  inteleg  sa  gestioneze efortul de campanie, ne-au precizat surse din conducerea liberala. Edilii au reclamat faptul ca primesc  ordine  contradictorii de la Bucuresti, care de multe ori se bat cap in cap, ca nu exista coerenta in  gestionarea campaniei, ca abia reusesc  sa stranga bani pentru a sustine campania la nivel local si i-au cerut lui Blaga sa intervina pentru a clarifica  situatia si a opri tendinta descendenta in care se afla in acest moment PNL.

Greu de crezut insa ca Blaga mai poate schimba insa ceva in perioada de campanie ramasa, mai ales ca el nu poate  interveni  direct in coordonarea activitatii. In plus, problemele sale in justitie par sa se amplifice mai degraba decat sa se  diminueze, iar Alina Gorghiu cauta sa profite de acest lucru  pentru a-si intari autoritatea in interiorul partidului, in care murmurele si opozitia la adresa ei se accentueaza.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img