joi, 28 martie, 2024

Papa Francisc si-a inceput vizita istorica in Emiratele Arabe Unite: Este prima a unui papa in Peninsula Arabica

Distribuie:

Publicat:

Papa Francisc a sosit, duminică seară, la Abu Dhabi, pentru o vizită istorică de trei zile în Emiratele Arabe Unite, potrivit news.ro.

Avionul care l-a transportat pe Suveranul Pontif a aterizat cu puţin înainte de ora locală 22.00.Vizita din aceste zile este prima a unui papă în Peninsula Arabică.

Această vizită “marchează o nouă pagină în istoria relaţiilor dintre religii, confirmând că suntem fraţi şi surori, chiar dacă suntem diferiţi”, spunea, joi, Papa Francisc. Duminică, înainte de deplasarea la Abu Dhabi, el a notat, pe Twitter: “Plec către Emiratele Arabe Unite. Vizitez această ţară ca un frate, pentru a scrie împreună o pagină de dialog şi pentru a parcurge împreună drumurile păcii. Rugaţi-vă pentru mine!”.

Marţi, Suveranul Pontif va oficia o liturghie la care sunt aşteptaţi 130.000 de credincioşi. Papa Francisc va participa la Abu Dhabi şi la o conferinţă interreligioasă.

Majoritatea populaţiei din Emiratele Arabe Unite este musulmană, însă în această ţară trăiesc foarte mulţi expatriaţi, iar dintre ei, potrivit CNN, aproximativ 1,2 milioane sunt creştini.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img