vineri, 19 aprilie, 2024

Papa Francisc sustine ca se simte la fel de pacatos ca detinutii condamnati la inchisoare

Distribuie:

Publicat:

Papa Francisc surprinde din nou cu declaratii socante. Suveranul Pontif sustine ca se simte la fel de pacatos ca detinutii condamnati la inchisoare si ca mereu si-a pus intrebarea de ce nu se afla si el dupa gratii, informeaza telegraph.co.uk. In prima sa carte, seful Bisericii Catolice vorbeste despre provocari ca divort, sexualitate si coruptie si sustine ca nimeni nu este mai presus de mila, indiferent ce a facut in aceasta lume.

“Papa este un om care are nevoie de mila lui Dumnezeu”, recunoaste Papa Francisc in prima sa carte de interviuri, intitulata “Numele lui Dumnezeu este mila”, si care a fost publicata pana acum in 86 de tari. Acesta uimeste pe toata lumea cu relatia sa speciala cu prizonierii. Mai mult, capul Bisericii Catolice se pune pe acelasi piedestal cu detinutii din inchisori.

“Am fost intotdeauna foarte atasat de ei, doar pentru ca sunt constient ca eu trebuie sa fiu un pacatos. De fiecare data cand am trecut pragul unei inchisori, m-am intrebat intotdeauna: de ce ei si nu eu? Ar trebui sa fiu aici, as merita sa fiu aici. Caderile lor ar fi putut fi ale mele, nu ma simt mai bun decat cei care se afla in fata mea”, sustine Papa Francisc.

Pontiful argentinian explica faptul ca biserica, desi condamna pacatul pentru ca trebuie sa spuna adevarul, in acelasi timp, ea il imbratiseaza pe pacatosul care se recunoaste astfel. De altfel, Papa afirma ca a simtit el insusi ca “rusinea este un har: atunci cand simtim mila lui Dumnezeu, suntem rusinati de noi insine. In ciuda vietii noastre traite in suferinta si pacat, Dumnezeu ne ramane credincios si ne ridica”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img