joi, 18 aprilie, 2024

Papa Francisc vrea sa viziteze Romania

Distribuie:

Publicat:

Papa Francisc ar intentiona sa viziteze Romania, anunta agentia de stiri Rome Reports.

Anuntul a fost facut in contextul in care Papa Francisc s-a intalnit joi cu noul ambasador roman la Vatican, Liviu-Petru Zapirtan. Liviu-Petru Zapirtan a venit la intalnirea cu Suvernanul Pontif alaturi de sotia sa si de o delegatie din Romania.

La sfarsitul intrevederii, Papa Francisc i-a transmis noului ambasador al Romaniei urmatorul mesaj, conform unei inregistrari video difuzata de agentia Rome Reports: „Rugati-va pentru mine si sper sa fac o vizita”.

Necunoscut lumii catolice pana in momentul desemnarii ca Papa, argentinianul Jorge Mario Bergoglio s-a nascut in 1936 in cartierul Flores, care traversa pe atunci o perioada de activitate economica infloritoare si era locuit de familii din clasa de mijloc. Parintii lui Jorge Bergoglio – el lucrator feroviar, ea casnica – traiau, impreuna cu cei trei copii ai lor, intr-o casa de pe strada Membrillar 531. Noul suveran pontif, Francisc, primul papa din America Latina, continentul care numara cei mai multi catolici din lume, s-a remarcat prin pozitii teologice conservatoare, condamnand avortul, eutanasia, homosexualitatea si pledand pentru justitie sociala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img