sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Parada Retro pe patru roti, la Vaslui – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Duminică, 25 aprilie, la Vaslui a avut loc un eveniment asteptat de pasionații de mașini retro din Moldova: Retro Parada de Primavara. Membrii Retromobil Club Romania au reușit să pună la cale o întâlnire reușită cu localnicii de toate varstele, în parcarea de la Silver Mall. Si-au expus bijuteriile pe patru sau doua roti colecționari din judetele Neamț, Iași, Galați și Vaslui, iar publicul nu s-a lăsat asteptat. Aproximativ 20 de autoturisme functionale marca Dacia, ARO, Ford sau Mercedes au incantat zecile de persoane prezente la Paradă.

Printre expozanti s-a numarat si Cristi Bodescu din Vaslui. Pasiunea pentru masini a inceput in copilarie si acum e un adevarat colectionar. Se mandreste cu mai multe piese valoroase pe care le detine.

"Am inceput sa repar si sa intretin masini încă din clasele primare. Tatăl meu, șofer profesionist, era nevoit sa si repare si asa am prins drag de aceasta meserie. La liceu, am avut de ales între mecanic auto și depanator radio-tv. Am ramas la prima varianta. Apoi, am urmat cursurile Facultății de Zootehnie, pentru ca aveam doi unchi care se ocupau cu apicultura, activitate care m-a atras. In extrasezon, noi, apicultorii, avem timp la dispozitie si asa am început sa restaurez primele mașini. Era vorba de un IMS 146 din 1974, mașina pe care am reconstituit-o din trei bucăți: motorul, grupul și cutia de viteza. A durat doi ani intregul proces, din cauza lipsei pieselor, dar am reusit. În anul următor, am găsit la Dezmembrări, în județul Giurgiu, un ARO 10.1 desfăcut in bucăți de niste rromi care se ocupau cu asta. Am reușit sa iau legătura cu proprietarul de la care ei au achiziționat resturile mașinii și astfel am intrat si în posesia actelor. După alți doi ani de munca a apărut și a doua mașina. În timp, am adunat 16 mașini și trei tractoare vechi, printre care si primul tip de tractor produs in Romania, un UTOS", povestește Bodescu.

Presedintele Retromobil Club România, filiala Vaslui, este profesorul Narcis Aprodu, proprietarul unei motociclete NSU, veche din 1956, extrem de valoroasă si destul de rara. Clubul numara 26 membri, care dețin 33 de autoturisme.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img