News Flash:

Parchet: Condescu si-a insusit necuvenit 5 milioane de lei, in calitate de presedinte al Pandurii

13 Mai 2014
1723 Vizualizari | 0 Comentarii
Marin Condescu, trimis, marti, in judecata pentru spalare de bani, inselaciune si delapidare, este acuzat ca, in calitate de presedinte al Pandurii Targu Jiu, si-a insusit peste 5 milioane de lei in mod necuvenit, prin folosirea unor contracte de imprumut sau contracte de cesiune creante false.

 Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul Tribunalului Gorj, fostul presedinte al clubului Pandurii Targu Jiu Marin Condescu si adjunctul acestuia Viorel Temelescu au fost trimisi in judecata, marti, de procurorii gorjeni, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Olt.

Marin Condescu este acuzat de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, delapidare si spalare de bani, iar Temelescu, de complicitate la inselaciune si uz de fals.

Conform sursei citate, in perioada 23 martie - 29 septembrie 2011, Marin Condescu, in calitate de presedinte al Pandurii Targu Jiu, "a semnat in fals la rubrica «CESIONAR» si a uzat de un numar de trei inscrisuri denumite contract de cesiune creante, cunoscand ca acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Temelescu Viorel, le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Targu Jiu, inducandu-i pe acestia in eroare, obtinand in acest mod un folos material injust in suma totala de 2.503.933 lei".

De asemenea, in perioada 23 martie 2011- 29 septembrie 2013, Condescu "prin folosirea unor contracte de imprumut fictive, care nu reflecta realitatea, acordate in calitate de persoana fizica catre CS Pandurii Lignitul Targu Jiu si-a insusit personal in mod necuvenit suma de 1.551.156 lei, la care se adauga suma transferata sistematic catre o firma din Targu Jiu de 1.080.000 lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv", mai arata sursa citata.

Procurorii gorjeni mai arata ca Viorel Temelescu, neavand nicio calitate in cadrul Pandurii Targu Jiu, in perioada 23 martie 2011-29 septembrie 2011, in mod repetat, "a procurat si a uzat de trei inscrisuri false denumite contract de cesiune creante cunoscand ca acestea sunt false pe care, ulterior, le-a prezentat spre semnare lui Marin Condescu, presedintele Pandurii Lignitul Targu Jiu, acordandu-i sprijin nemijlocit acestuia pentru procurarea unui folos material injust", respectiv suma de 2.503.933 lei.

Procurorii au propus arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Marin Condescu si Viorel Temelescu, propunerea urmand sa fie judecata de Tribunalul Olt.

Surse din randul anchetatorilor declarau, marti, corespondentului MEDIAFAX ca procurorii Parchetului Tribunalului Gorj au finalizat cercetarile in cazul fostului presedinte de la Pandurii Targu Jiu Marin Condescu si al adjunctului acestuia Viorel Temelescu.

Fostul presedinte al Consiliului de Administratie de la Pandurii Targu Jiu s-a retras din functia de conducere la inceputul acestui an, clubul fiind condus in prezent de Mihai Prunariu.

Marin Condescu si Viorel Temelescu au fost retinuti in 12 noiembrie 2013, propunerea de arestare preventiva formulata de Parchet fiind respinsa atat de catre Tribunalul Gorj, cat si de catre Curtea de Apel Craiova, ambele instante invocand lipsa probelor.

La inceputul anului, dosarul fostilor sefi de la Pandurii a fost preluat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la sfarsitul lunii aprilie dosarul revenind la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj pentru finalizarea cercetarilor.

Marin Condescu si Viorel Temelescu au fost acuzati ca au falsificat trei contracte de cesiune de creante cu o firma care asigura tichete de masa pentru minerii din sindicatele conduse de cei doi, insa judecatorul de caz mentiona ca "prezentarea celor trei contracte ca fiind false este facuta in mod lapidar, fara a se indica, macar succint, in ce consta falsul si cine ar fi semnat in fals din partea Pandurii".

Condescu este acuzat si ca ar fi imprumutat de mai multe ori Clubul Pandurii cu bani imprumutati de la banca, iar la returnarea sumelor acesta ar fi retras sume mai mari, in contabilitate nefiind inregistrate toate operatiunile.

marin condescu viorel temelescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044619 (s)