News Flash:

Parchetul European: 15 percheziţii în România într-o anchetă privind fraude cu fonduri europene destinate Deltei Dunării

27 Mai 2022
251 Vizualizari | 0 Comentarii
media 164517219659198400

Cincisprezece locaţii din Bucureşti, Gorj, Giurgiu şi zona Deltei Dunării au fost percheziţionate pe 24 mai la cererea Parchetului European (EPPO), în cadrul unei anchete în desfăşurare cu privire la prezumtive fraude cu fonduri europene, cu prejudicii de peste 3 milioane de euro, informează un comunicat al instituţiei europene.

EPPO suspectează trei persoane de constituirea unui grup infracţional organizat de la începutul lui 2018 cu scopul de fraudare de fonduri europene destinate dezvoltării Deltei Dunării (Programul Operaţional Regional 2014-2020).

În acest scop, suspecţii au pus la cale un mecanism de fraudare prin intermediul a şapte firme, pe care le controlau fie direct, fir prin intermediari, potrivit Agerpres.ro.

Doi dintre suspecţi au pus la dispoziţia grupului patru firme care accesaseră fraudulos fonduri europene şi le foloseau în alte zone din afara Deltei Dunării.

Suspecţii puseseră la punct un sistem prin care, pe baza unor documente contrafăcute, creau aparenţe false privind locul de implementare a proiectelor, existenţa resurselor financiare legate de contribuţia proprie la proiecte şi organizarea transparentă a procedurilor de achiziţie, a căror manipulare a dus la stabilirea unor creşteri artificiale de preţuri.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1496 (s) | 34 queries | Mysql time :0.050373 (s)