marți, 16 aprilie, 2024

Pare de domeniul SF, dar este adevarat: Oamenii se vor conecta la internet cu puterea gandului

Distribuie:

Publicat:

O interfata de tip cloud conectata la creierul uman ar putea oferi acces prin puterea gandului la internet si informatii stocate. O echipa de cercetatori supervizata de UC Berkeley si Institute for Molecular Manufacturing din SUA au precizat ca viitorul in nanotehnologie va face accesibila dezvoltarea interfatei in timp real creier-retea de internet

Nanorobotii neurali vor facilita conectarea neocortexului creierului uman la un „neocortex sintetic" in retea. Robert Freitas a spus ca nanorobotii ar oferi monitorizare directa in timp real si ar controla semnalele la si de la celulele cerebrale, scrie Medical Xpress. „Aceste dispozitive ar naviga prin tesutul uman, ar trece de bariera sange-creier si s-ar autopozitiona in mod precis langa si chiar in neuroni”, a explicat Freitas. „Apoi, ar transmite wireless informatie codificata la si de la o retea artificiala pentru extragere de date in timp real”, a adaugat acesta.

„Un sistem B/Cl mediat de nanoroboti neurali ar oferi indivizilor acces instantaneu la toata cunoasterea umana cumulativa disponibila in retea si in acelasi timp ar imbunatati semnificativ capacitatile de invatare a oamenilor si inteligenta acestora”, a spus Nuno Martins seful echipei de specialisti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img