vineri, 19 aprilie, 2024

Parere : S-au gasit cativa vinovati, nicio defectiune a sistemului.

Distribuie:

Publicat:

Concluziile ministrului de interne cu privire la cazul Onesti, prezentate de acesta, public, in 03.03.2021, erau de asteptat. S-au gasit cativa vinovati, nicio defectiune a sistemului.

Indiferent ca au reprezentat sau nu cauze directe ale evenimentului nefericit, in spatiul public au fost lansate mai multe acuzatii ingrijoratoare, venind inclusiv de la politisti din grupele SAS, privind lipsuri in pregatirea fizica si tactica a resursei umane specializate, lipsa de echipament, lipsa de proceduri adecvate.

Ministrul si aparatul lui central trebuiau sa retina aceste acuzatii, sa le verifice si anunte solutiile.

Niciun politist nu crede ca intr-un serviciu public daramat de lipsuri, cotropit de incompetenti numiti pe filiera politica in functii de conducere, in care sefimea este specializata in evitarea raspunderii si nu in asumarea ei, nu a existat nicio defectiune cronica de sistem, ci doar ezitarile si nepriceperea a 2-3 sefi locali.

Va dau doar un exemplu, cel mai vadit, de putreziciune al sistemului, relevat de politisti pe retelele sociale: berbecii de spart usa care sunt facuti de politistii de la SAS, pe banii lor, neexistand aceste piese in dotarea IPJ-urilor.

Ba baiatule, carui om cu tigla pe casa i se pare normal ca, in anul 2021, politistul sa puna bani din buzunarul propriu ca sa procure echipament specializat pentru serviciul de politie? Sau sa faca trageri la poligoane private, pe banii lui, doar ca sa compenseze dezinteresul slugilor din aparatul central de a asigura toate conditiile pentru performanta serviciului de politie?

Emil Pascut

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img