marți, 19 martie, 2024

Parintele Argatu V. Ioan: Ia, zi matale in minte aceasta rugaciune si ai sa vezi ce bine adormi si ai sa te odihnesti

Distribuie:

Publicat:

Primul gand e de la inger, cand vrei sa faci ceva. Asculta de primul gand, pentru ca ingerul te apara. Al doilea gand poate fi de la diavol, ca sa te razgandesti si sa nu mai faci fapta cea buna si sa nu-ti mearga bine la ceea ce vei face.

– Parinte, ce sa fac ca sa nu ma mai chinuie gandul? Cateodata nu pot dormi nici noaptea, deodata ma trezesc si nu mai pot adormi de cate ganduri ma napadesc.

– Este un duh neastamparat care se joaca cu mintea matale. Ai auzit de paza mintii? Mintea trebuie pazita, ca altfel se cuibaresc in ea tot felul de oratanii. Ai auzit de rugaciunea mintii: „Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul”? Ia, zi matale in minte aceasta rugaciune si ai sa vezi ce bine adormi si ai sa te odihnesti. In timpul zilei, cand simti ca vine duhul, sufletul matale il simte cand se apropie, zici rugaciunea ca sa gaseasca mintea matale ocupata. Nu lasi mintea sa alunece in ganduri necurate, o opresti, te gandesti la altceva sau zici rugaciunea mintii si scapi de chin.

Extras din ”Parintele Argatu V. Ioan” – ”Raspunsuri duhovnicesti la intrebarile credinciosilor ale Parintelui Ilarion Argatu”, Editura Mila Crestina, 2005, pag. 131-132

sursa: ganduri din ierusalim

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img