joi, 28 martie, 2024

Parintele Arsenie Boca: De ce nu e bine sa se machieze femeia

Distribuie:

Publicat:

Podoabe, farduri, imbracaminte indecenta, obraz pudrat, buzele rujate sau tigara in coltul gurii, le vedem frecvent pe strada. Nu-i greu de observat ca efectul produselor cosmetice asupra fetei este contrar celui dorit. Chiar daca la inceput obrazul fardat sau buzele rujate violet atrag atentia trecatorilor, in cativa ani, toate aceste imbacseli colorate, nu fac decat sa accelereze uzura, ridurile si imbatranirea.

Impresia este deplorabila si atunci se naste intrebarea: Pentru cine vor femeile sa arate impecabil? Un barbat apreciaza mai degraba o frumusete naturala, curata, fara nici un fel de machiaj. In concluzie, tot ce este artificial in ingrijirea, tinuta si imbracamintea femeilor, nu poate sta niciodata alaturi de adevarata frumusete naturala si sobra, asemanatoare crinilor campului, asa cum a lasat-o bunul Dumnezeu.

***

Dar machiajul este un pacat?

Pr. Vilie Dorosinca, protoiereul Protopopiatului Iasi 2 si paroh la „Sfintii Apostoli“ – Moara de Vant, Iasi: Nu cred ca este un pacat atat de mare, daca este facut intr-o forma discreta, care sa nu atraga atentia celor din jur. Intrucat in Indreptarul de spovedanie apare ca fiind un pacat, consider ca sfatul duhovnicului, care cunoaste cel mai bine persoana si imprejurarile in care aceasta isi desfasoara activitatea zilnica, este cel de urmat.

Sfatul meu ar fi ca cine foloseste machiajul sa caute sa faca in asa fel sa nu supere pe Dumnezeu care l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea Sa si nici pe mama, care l-a nascut fara machiaj. Cine nu stie cum sa procedeze in aceasta privinta, precum si in alegerea tinutei vestimentare sa caute spre icoana Maicii Domnului, incercand sa o imite in virtute.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img