marți, 16 aprilie, 2024

Parintele Pomohaci isi va afla sentinta in dosarul in care este acuzat de evaziune fiscala! A platit sute de mii de euro

Distribuie:

Publicat:

Cristian Pomohaci afla luna viitoare daca ramane cu un an de inchisoare cu suspendare pentru evaziune fiscala. Cristian Pomohaci ajunge pe 19 decembrie in fata judecatorilor de la Tribunalul Mures. Magistratii trebuie sa valideze acordul de recunoastere a vinovatiei pentru acuzatiile de evaziune fiscala in forma continuata, dupa ce a inchiriat 11 imobile si ar fi declarat venituri mai mici pentru a nu plati impozite. La sfarsitul lunii septembrie, Cristian Pomohaci a recunoscut fapta in fata procurorilor in schimbul promisiunii acestora ca va primi doar un an de inchisoare cu suspendare, sub supraveghere. ”Negocierea” trebuie insa validata de judecatori, lucru care, in mod normal, n-ar trebui sa-i creeze surprize fostului preot.

Pomohaci nu va putea parasi tara fara acordul instantei

Odata cu actul de recunoastere a vinovatiei, Pomohaci trebuie sa prezinte judecatorilor si dovada ca a acoperit integral prejudiciul calculat la 684.487 lei (152.883 euro). Reprezentantii Parchetului General sustin ca suma a fost deja acoperita de inculpat.  Pe de alta parte, odata validat acordul, Pomohaci isi va pierde dreptul de a fi ales in orice functii publice sau de a ocupa o functie ce implica execitiul autoritatii de stat pentru o perioada de doi ani. El nu va avea voie sa paraseasca Romania fara acordul instantei si va trebui sa se prezinte la serviciul de probatiune, sa anunte schimbarea locuintei sau orice deplasare din localitate ce depaseste 5 zile, dar trebuie sa comunice si schimbarea locului de munca si sa comunice documente legate de veniturile sale.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img