vineri, 26 aprilie, 2024

Parinti toxici. Despre mama control freak ai auzit? Exemple de parinti care pot distruge vietile copiilor prin comportamentul lor

Distribuie:

Publicat:

Din perspectivă psihologică pot exista anumite tipare de părinți mai mult sau mai puțin implicați în viața de cuplu sau în creșterea copilului. Aceste tipare, în cazul în care s-ar face consiliere de cuplu, a priori nașterii unui copil, ar putea fi descoperite la timp, ceea ce nu ar mai crea așteptări nerealiste în acel cuplu.

Exemple de părinți toxici 

Prin terapie de cuplu se poate vorbi despre cum văd cei doi parteneri viitorul, în privința interacțiunii dintre ei, dar și al interacțiunii fiecăruia cu propriul copil. Astfel, putem descoperi următoarele tipare de părinte:

Mama care suferă de sindromul Văduva Neagră, caracteristic anumitor femei, în general trecute de vârsta de 40 de ani, care fac un copil pentru ele însele. Și-au dorit dintotdeauna un copil și abia acum îl pot face. Având acest sindrom, despre care nu sunt conștiente, ajung să își distrugă partenerul de cuplu, nelăsându-l să intervină în creșterea și educarea copilului, și nu numai. Dar vor putea ajunge să își distrugă și propriul copil, oferindu-i acestuia totul pe tavă, ceea ce nu îl va lăsa pe acesta să se maturizeze cu adevărat. Femeile care suferă de acest sindrom încearcă să își țină copilul în stadiul infantil cât mai mult. Astfel, îl alăptează până la vârste mari 4-5 ani, dorm cu el până în perioada adolescenței, îi oferă jocuri și îl țin în permanență ocupat, nelăsând pe nimeni în jurul lui.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img