News Flash:

Parintii chiulangiilor vor fi pusi sa dea cu matura pe strada

8 Septembrie 2014
1160 Vizualizari | 0 Comentarii
Desi societatea civila a semnalat constant nevoia unui ghid moral al profesorului, mai-marii de la Educatie au decis sa scoata un proiect pentru un nou regulament scolar care sa reglementeze ce au voie si ce nu au voie sa faca elevii in incinta scolii. Parintii copiilor cu probleme vor plati si ei.

Parintii ar putea plati amenzi si de 1.000 de lei pentru absentele nemotivate ale copiilor sau daca nu au banii respectivi risca sa presteze servicii in folosul comunitatii. Mai mult, elevilor ar putea sa li se interzica sa mai intre la ora cu telefoane mobile, si sa vina la scoala cu tigari, droguri sau alcool.

Astea sunt doar cateva dintre prevederile noului Regulament de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, pus vineri in dezbatere publica de catre Ministerul Educatiei care insa nu a finalizat nici pana acum Codul de etica pentru profesori a carui menire era sa combata coruptia din sistem.

„Bine ar fi sa le dea drumul simultan, sa se completeze unul pe altul, adica daca am stabilit o conduita pentru elevi, trebuie stabilita si o conduita pentru profesori“, explica profesorul Corneliu Riegler.

Cat priveste amenzile pe care le risca parintii elevilor chiulangii, specialistii spun ca aceasta prevedere ar putea fi folosita abuziv de anumiti profesori. „Nu exista tineri care nu chiulesc. Trebuie facuta diferenta intre cei care nu dau deloc pe la scoala si cei care profita din cand in cand de o zi insorita pentru a trage o fuga in parc”, spun acestia.

La randul ei, Mihaela Guna, presedintele Federatiei Asociatiilor de Parinti, arata ca masura este bine-venita daca este aplicata parintilor care nu respecta dreptul copilului la educatie. Aceasta atrage insa atentia ca sunt si alti factori implicati care pot sa intervina negativ pentru copii, nu numai dezinteresul parintilor. 

societatea civila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1439 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021077 (s)