vineri, 29 martie, 2024

Parintii primesc o noua alocatie pentru copii! Suma ar ajunge la 500 de lei pe luna!

Distribuie:

Publicat:

Un proiect de lege care urmeaza sa fie depus la Parlament prevede acordarea de noi stimulente financiare femeilor care nasc, dar si celor care adopta copii. Alocatia ar ajunge la 500 de lei pe luna, in cazul in care familia nu are un venit mai mare de 25.000 de lei pe an.

Indemnizatia ar urma sa se acorde pentru fiecare copil nascut sau infiat intre 1 ianuarie 2017 si 31 decembrie 2019, pana in al treilea an de viata al copilului sau pana la implinirea a trei ani de cand a fost adoptat.

Parlamentarii lucreaza la un nou tip de alocatie pentru copii. Proiectul de lege este inspirat dintr-un model italian, prin care se doreste acordarea de stimulente financiare femeile care nasc, dar si pentru cei care vor adopta copii, potrivit libertatea.ro.

Concret, indemnizatia este acordata pentru copiii cetatenilor romani, ai cetatenilor unui stat membru UE si ai cetatenilor extracomunitari care au permis de rezidenta de lunga durata si care sunt rezidenti in Romania. Aceasta se acorda pentru fiecare copil nascut sau infiat intre 1 ianuarie 2017 si 31 decembrie 2019, pana in al treilea an de viata al copilului sau pana la implinirea a trei ani de cand a fost adoptat.

Alocatia este in valoare de 500 de lei  pe luna, in cazul in care familia nu are un venit mai mare de 25.000 de lei pe an.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img