News Flash:

Parlamentarii ar putea ramane fara masini pentru deplasarile in colegiu

29 Septembrie 2015
1304 Vizualizari | 0 Comentarii
Potrivit mediafax.ro,parlamentarii ar putea ramane fara masini pentru deplasari in colegiu, urmand sa primeasca, in schimb, o suma forfetara de 1400 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport in colegiul in care au fost alesi, potrivit unei propuneri a Birourilor Permanente, inaintata, luni, Comisiei de Statut.

 "Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au aprobat sa propuna Comisiei de Statut doua modificari care privesc drepturile care li se cuveneau parlamentarilor. Se solicita completarea articolului 41 alin. 2 si articolului 45 alin. 3 din Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, in sensul in care parlamenarii nu mai beneficiaza de autoturisme in colegiile si circumscriptiile electorale, Parlamentul fiind in imposibilitatea achizitionarii unui numar atat de mare de masini", a declarat vicepresedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru, precizand ca, daca modificarea va fi adoptata, alesii vor fi nevoiti sa predea masinile primite, urmand sa primeasca o suma forfetara de 1400, pentru acoperirea cheltuielile de transport in colegiu.

Chelaru a precizat ca, daca propunerea va fi votata, deputatii si senatorii care nu au domiciliul in municipiul Bucuresti sau judtul Ilfov vor putea primi lunar, pe durata mandatului, suma forfetara de 1400 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscriptie, in baza unei declaratii pe proprie raspundere, care reprezinta document justificativ.

Potrivit lui Ioan Chelaru, Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au propus si modificarea articolului 45 alin. 3 din Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, care face refierire la suma forfetara pe care alesii o vor primi lunar pentru cazare.

"De asemenea, tot in aceste conditii s-a stabilit si modificarea articolului 45 alin. 3, in sensul in care, pentru cheltuielile de cazare se primeste in continuare o suma forfetara, fiecare parlamentar, indiferent unde va locui, in sensul inchirierii unui spatiu sau in cazul cazarii la un hotel, sa se incadreze in suma forfetara respectiva", a spus Ioan Chelaru.

Intrebat despre cuantumul sumei forfetare pentru cazare, Ioan Chelaru a afirmat ca suma pe care parlamentarii o vor primi in acest scop va fi 4600 de lei.

 Potrivit lui Ioan Chelaru, propunerea Birourilor Permanente ar urma sa fi dezatuta in Comisia pentru Statut in cursul zilelei de luni, urmand ca, marti, raportul Comisiei pentru Statut sa fie discutat in plen, fiind, cel mai probabil, primul punct pe ordinea de zi.

sursa:mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 34 queries | Mysql time :0.015227 (s)