vineri, 29 martie, 2024

Parlamentarii vor sa puna taxa pe apa de ploaie. Cine o va plati

Distribuie:

Publicat:

Taxa pe „apa de ploaie” ar putea fi platita doar de primarii si institutiile de stat, potrivit unui proiect de lege depus de PNL.

Astfel, populatia ar urma sa nu mai plateasca, pe facturile de apa potabila si canalizare, companiile locale de apa care se ocupa cu evacuarea apelor meteorice sau pluviale, provenite din precipitatii.

„Apele meteorice se factureaza exclusiv in sarcina autoritatilor publice locale si a institutiilor publice. Apa meteorica sau apa de ploaie se scurge pe strada in retelele de scurgere a apelor care apartin localitatilor. Responsabilitatea ca aceste retele de scurgere a apei pluviale sa nu se intersecteze cu reteaua de canalizare a operatorului regional/local (de apa potabila si canalizare – n.r.) apartine autoritatilor locale. Toate aceste reglementari locale demonstreaza ca serviciul de canalizare si epurare a apelor meteorice este un serviciu distinct care trebuie platit doar de catre primarii si eventual de persoane juridice (agenti economici)”, stipuleaza proiectul liberal, potrivit Profit.ro.

Astfel, proiectul elimina din contractele individuale de furnizare si din conventiile individuale de facturare obligativitatea clauzelor referitoare la modalitatea de determinare si plata a cantitatilor de ape meteorice, pastrandu-se doar obligativitatea clauzelor referitoare la apele uzate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img