marți, 16 aprilie, 2024

Parola folosita de milioane de persoane. Cat de usor le este hackerilor sa o acceseze

Distribuie:

Publicat:

Milioane de persoane folosesc combinatia „123456” ca parola pentru conturile lor, potrivit unei analize realizate de CentrulNational pentru Securitate Cibernetica din Marea Britanie.

Astfel, NCSC a analizat informatiile din datele de baze ale conturilor atacate de hackeri, pentru a vedea care sunt cele mai frecvente cuvinte, fraze sau cifre folosite de oameni pentru parolele conturilor lor. Pe primul loc este parola „123456”, folosita de 23 de milioane de persoane. Ea este urmata de „123456789”, „qwerty”, „parola” si „1111111”, scrie BBC News.

Totodata, cele mai folosite nume pentru parole sunt: „Ashley, Michael, Daniel, Jessica, Charlie.” Iubitorii sporturilor si-au pus parolele „Liverpool” si „Chelsea”.

„Nimeni nu ar trebui sa protejeze informatii sensibile folosind parole care pot fi ghicite usor, cum ar fi prenumele, echipa locala de fotbal sau formatia preferata”, a explicat Dr. Ian Levy, directorul tehnic al Centrului National pentru Securitate Cibernetica.

Cele mai mari temeri ale oamenilor privind securitatea pe internet

42% dintre persoane se tem sa nu pice victimele fraudei online, iar 15% au marturisit ca se simt increzatori ca isi pot proteja conturile. Mai putin de jumatate, insa folosesc parole greu de ghicit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img