sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Partidul ceh de opozitie si-a ales un nou lider: pe presedinta Camerei Inferioare a Parlamentului, Marketa Pekarova Adamova

Distribuie:

Publicat:

Partidul ceh TOP09, proeuropean conservator de opoziţie, a ales-o pe preşedinta Camerei Inferioare a Parlamentului, Marketa Pekarova Adamova, noul său lider, în urma unui congres organizat duminică, informează dpa, relatează Agerpres.

Adomova este considerată a fi cel mai liberal dintre cei doi candidaţi care s-au aflat în cursă pentru preşedinţia partidului, a precizat agenţia de presă CTK. Ea l-a învins pe senatorul Tomas Czernin în aceste alegeri interne.

Adamova, care este acum singura femeie ce conduce un partid reprezentat în Parlamentul ceh, va conduce TOP09 timp de doi ani, până în alegerile din 2021.

Ea l-a înlocuit în această funcţie pe Jiri Pospisil, care nu a candidat pentru un nou mandat.

Sâmbătă, în timpul primei zile a congresului partidului, Pospisil a îndemnat partidele de opoziţie de dreapta să coopereze pentru a-l face pe premierul Andrej Babis de la partidul populist ANO să plece de la conducerea guvernului după următoarele alegeri.

La mijlocul lui noiembrie, sute de mii de oameni s-au adunat la Praga pentru a demonstra împotriva lui Babis. Protestatarii l-au acuzat de conflict de interese între rolul său de om de afaceri şi cel de şef al guvernului, precum şi de abuz de putere.A

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img