miercuri, 24 aprilie, 2024

Partidul de extrema dreapta din Germania AfD anuleaza reuniunea electorala de la Berlin invocand amenintari din partea unor ‘teroristi de stanga’

Distribuie:

Publicat:

Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a anunţat luni că a decis să anuleze reuniunea electorală prevăzută să aibă loc duminica viitoare la Berlin, invocând ameninţări din partea unor "terorişti de stânga", relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Principalii responsabili ai AfD, inclusiv capul său de listă pentru europarlamentare Joerg Meuthen şi preşedintele formaţiunii, Alexander Gauland, urmau să comenteze în cadrul reuniunii din seara de duminică rezultatele alegerilor europene şi ale celor municipale din Bremen, care au loc în aceeaşi zi.

"Întrucât administratorul sălii, familia sa, vecinii şi angajaţii săi au primit ameninţări masive din partea teroriştilor de stânga, astăzi s-a simţit obligat să rezilieze contractul privind organizarea sărbătoririi alegerilor", a indicat partidul pe site-ul său de internet.

Potrivit AfD, localul unde urma să aibă loc reuniunea electorală duminica viitoare a fost stropit cu vopsea la sfârşitul săptămânii trecute, iar administratorul a primit numeroase apeluri de ameninţare, precum şi o scrisoare care conţinea cuvântul "răzbunare".

Poliţia din Berlin a confirmat pentru AFP că AfD a depus o plângere privind ameninţări telefonice, dar a menţionat că "până acum nu a fost înregistrată nicio reclamaţie privind vandalizarea unor bunuri".

Partidul naţionalist german, care este principala forţă de opoziţie în camera inferioară a parlamentului german, nu a renunţat totuşi la organizarea întâlnirii electorale, indicând că se află în căutarea unei soluţii alternative.

AfD este creditat în momentul de faţă cu circa 12% din intenţiile de vot la alegerile europene, clasându-se pe locul patru, după conservatorii cancelarului Angela Merkel (circa 30%), ecologişti (circa 19%) şi social-democraţi (circa 17%).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img