vineri, 19 aprilie, 2024

Partidul liberal slovac SaS, partner junior în coaliţie, ameninţă că va ieşi de la guvernare dacă ministrul de finanţe nu demisionează

Distribuie:

Publicat:

Partidul liberal slovac SaS, partener junior în coaliţia de guvernare de la Bratislava, a ameninţat miercuri că se va retrage din executiv dacă ministrul de finanţe Igor Matovic nu va demisiona cel târziu la sfârşitul lui august, transmite Reuters.

SaS are 19 deputaţi în parlamentul cu 150 de locuri, iar plecarea sa din guvern ar lipsi cabinetul condus de Eduard Heger de o majoritate.

Matovic este preşedintele partidului OlANO din care face parte şi premierul.

'Cea mai mare problemă a coaliţiei noastre se numeşte Igor Matovic (…) Prim-ministrul Eduard Heger ar trebui să rezolve problema, dar, din păcate, nimic nu se întâmplă', a afirmat liderul SaS şi ministru al economiei, Richard Sulik, într-o conferinţă de presă după reuniunea conducerii partidului, potrivit Agerpres.ro.

Sulik a mai spus că partidul său se retrage din acordul de coaliţie şi doreşte instituirea unui nou acord până la sfârşitul lunii august, prin care Matovic să nu mai facă parte din guvern.

Richard Sulik a avut ciocniri frecvente cu Igor Matovic, inclusiv în iunie, când ministrul de finanţe s-a sprijinit pe un partid de opoziţie de extrema dreaptă pentru a trece prin parlament o lege menită să ajute locuitorii afectaţi de preţurile mari la energie şi inflaţia în creştere.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img