News Flash:

Pas important făcut de România în domeniul energiei nucleare: Primul reactor modular mic din România, cu sprijinul SUA, în Dâmbovița

24 Mai 2022
207 Vizualizari | 0 Comentarii
media 165332249703818400

Primul reactor modular mic din România va fi amplasat la Doiceşti, în judeţul Dâmboviţa, anunţul fiind făcut, luni, de ministrul Energiei, Virgil Popescu, alături de secretarul adjunct american al Departamentului pentru energie, David Turk şi Charge dAffairs al SUA David Muniz. Centrala electrică NuScale cu 6 module va genera 193 de locuri de muncă permanente, 1.500 de locuri de muncă în construcţii, 2.300 de locuri de muncă în producţie şi va ajuta România să evite producerea a 4 milioane de tone de emisii de CO2 pe an. „Astăzi, mai mult ca oricând, se dovedeşte că energia înseamnă securitate”, a transmis ministrul Virgil Popescu.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunţat, luni, alături de secretarul adjunct american al Departamentului pentru energie David Turk şi Charge dAffairs al SUA David Muniz amplasamentul primului reactor modular mic (SMR) din România. Acesta va fi construit pe locul fostei termocentrale de la Doiceşti, judeţul Dâmboviţa.

Reprezentanţii Ministerului Energiei au precizat că amplasamentul a fost identificat în urma unui studiu aprofundat realizat cu fonduri în valoare de 1,2 milioane de dolari primite de Nuclearelectrica la începutul anului 2021, în cadrul unui grant oferit de USTDA pentru a identifica şi evalua diferite amplasamente pentru implementarea reactoarelor modulare mici în România.

Ministrul Virgil Popescu a afirmat că, „astăzi, mai mult ca oricând, se dovedeşte că energia înseamnă securitate”.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1475 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047588 (s)