vineri, 26 aprilie, 2024

Pasapoarte noi pentru romani. Schimbari majore la aspectul actului de calatorie

Distribuie:

Publicat:

Ministerul de Interne schimba forma si continutul pasapoartelor romanilor! Documentele vor avea coperta noua, alta stema si mentiuni diferite fata de cele de acum. Schimbarile sunt aduse pentru a pune actele de calatorie in acord cu noile reguli privind protectia datelor cu caracter personal.

Prima si cea mai vizibila schimbare va fi culoarea pasaportului. Rosul-visiniu se va transforma in rosu inchis, pentru a crea un impact vizual puternic la controlul documentelor. In interior, se va introduce cuvantul recomandari, iar pe coperta exterioara a pasapoartelor temporare va fi scris- Uniunea Europeana, Romania si va fi aplicata stema tarii noastre. Modificarile vor fi aprobate maine, in sedinta de Guvern, si imediat dupa publicarea hotararii in Monitorul Oficial, ele vor intra in vigoare.

Tarile aleg pentru pasapoarte culori care sa le reflecte cultura, religia, politica sau geografia. In lume, exista doar 4 culori pentru pasapoarte. Rosu, in diferinte nuante, in special in tarile comuniste si fost comuniste. Albastrul este a doua cea mai raspandita culoare si e folosita de americani si canadieni, de exemplu. Verdele se regaseste, cu precadere, in tarile musulmane, in timp ce negrul, o culoare intalnita destul de rar, este folosita de tari din Africa sau de Noua Zeelanda. Acolo, negrul este si culoarea nationala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img