sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Pastila contraceptiva, destinata barbatilor, a trecut cu succes o serie de teste

Distribuie:

Publicat:

Noile descoperiri genetice legate de infertilitatea masculina ii aduce pe cercetatori mai aproape de obtinerea unei pastile contraceptive pentru barbati. Desi incercarile de pana acum de a obtine pastila contraceptiva pentru barbati au esuat, cercetatorii nu s-au oprit aici. O noua pastila contraceptiva creata pentru barbati a trecut cu succes de o serie de teste de siguranta si tolerabilitate, relateaza BBC.
Potrivit cercetatorilor de la doua institutii care testeaza pastilele contraceptive, atunci cand un grup de barbati sanatosi a folosit zilnic pilulele, acestea au produs raspunsuri hormonale consistente cu eficienta contraceptiva.

Efectele ascunse ale pastilelor anticonceptionale

Pastila contraceptiva, care inca se afla in faza experimentala, este numita 11-beta-methyl-19-nortestosterone dodecylcarbonate, sau mai pe scurt, 11-beta-MNTDC. In componenta sa, se afla testosteron modificat care isi combina activitatea cu hormoni masculini, precum androgen, dar si progesteron.

Medicul Christina Wang, de la institutul de cercetare din Los Angeles (LA BioMed) al centrului medical din cadrul Universitatii UCLA, spune printr-un comunicat ca „rezultatele sugereaza ca pastila, care combina doua activitati hormonale, va reduce productia de sperma, dar in acelasi timp va pastra libido-ul”.

In studiu au fost implicati 30 de barbati sanatosi, acestora administrandu-se o doza sau doua din 11-beta-MTNDC, in timp ce 10 participanti au primit medicamentele cu efect placebo, timp de 28 de zile. 14 barbati au luat 200 miligrame, iar 16 barbati au primit 400 miligrame. 

Pastila ar fi o metoda contraceptiva noua, pe lange cele disponibile deja pentru barbati precum prezervativele si vasectomia. Cu toate acestea, medicii sustin ca va dura inca 10 ani pana cand pastilele vor ajunge pe piata. Efectele pastilelor sunt insa reversibile dupa incetarea tratamentului. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img